Početak nove školske godine na Medicinskom fakultetu VMA.JPG

Почетак нове школске године на Медицинском факултету ВМА

03. 10. 2016

Поводом почетка нове школске 2016/17. године за кадете и кадеткиње Медицинског факултета (МФ) Војномедицинске академије (ВМА) Универзитета одбране у Београду, у амфитеатру Војномедицинске академије одржана је пригодна свечаност.
Заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић честитао је почетак нове школске године кадетима и кадеткињама и рекао да је Медицински факултет ВМА  постао препознатљив и ефикасан „произвођач“ младих доктора и будућих врхунских интелектуалаца, али и оданих официра Војске Србије. Пренео је да је знање једина права моћ и да се радује предстојећим годинама на Факултету које носе нова знања, положене испите, научне радове и све друге изазове који чекају будуће војне лекаре.
Декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Небојша Јовић пожелео је новој класи срећан почетак школовања, а наставак осталима и рекао да је савремена настава са акцентом на интерактивном раду у групама до сада показала одличне резултате. Посебно је поменуо менторски приступ студирању које, поред медицинских предмета истоветних са цивилним медицинским факултетима, укључује и континуирану војну обуку и стицање различитих спортских вештина.
Продекан за интегрисане академске студије медицине  МФ ВМА проф. др Милица Нинковић представила је  нове менторе осме класе кадета и кадектиња који су данас започели школовање на овом факултету.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас