Kandidati TC SnSl.jpg

Почетак обуке Треће класе Тренинг центра СнСл

05. 09. 2012

Свечаност поводом почетка обуке Треће класе кандидата на добровољном одслужењу војног рока за резервне официре Тренинг центра санитетске службе (СнСл) Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА одржана је 5. септембра 2012. године у амфитеатру Војномедицинске академије.
Догађају су присуствовали начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал проф. др Миодраг Чолић, академик, као и шефови катедри и наставници ВМА.
Уводну реч одржао је начелник Тренинг центра санитетске службе пуковник Драган Јовановић и пожелео добродошлицу новој генерацији слушалаца на војномедицинској обуци коју чине 10 лекара и 11 стоматолога.
Присутнима се затим обратио начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник проф. др Предраг Ромић уз присећање на дугу историју и традицију школовања у санитетској служби. Истакавши и одговорност коју носи војномедицинско образовање пожелео је добродошлицу новим кандидатима и нагласио да ће наставни кадар Војномедицинске академије учинити све да им пружи висок ниво едукације и пријатан боравак у установи.
Будуће резервне официре и припаднике санитетске службе Војске Србије поздравио је и начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић похваливши поштовање Резолуције УН 1325 и у новој генерацији кандидата. Пожелео им је успешно школовање и нагласио да ће у санитетској служби, осим стицања теоријског знања, бити у могућности да стекну вредно и квалитетно практично искуство.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас