164.jpg

Подршка ВМА краљици спортова

26. 05. 2010

Београд, 26.мај - Начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодрaг Јeвтић и председник Атлетског савеза Србије (АСС) господин Веселин Јевросимовић потписали су јуче Протокол о сарадњи ВМА и АСС. Овим чином, српски атлетичари и чланови АСС поверили су ВМА бригу о сопственом здрављу као и здрављу својих породица.
Потписивању протокола у ВМА присуствовали су и државни секретар Министарства одбране др Зоран Јефтић, генерални секретар АСС Слободан Бранковић као и представници руководства ВМА и АСС.
- Уверавам се да ћете у нашој установи имати истинског и поузданог партнера у борби за очување здравља. Богата искуства врхунских стручњака из различитих области медицине који овде раде свакако су драгоцена за наше спортисте у сталној борби за предупређивање повреда и болести, али ако до њих дође, свакако и у збрињавању истих. То је оно по чему се ВМА препознаје! -истакао је начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић обраћајући се представницима АСС. Он је говорио и о плановима ВМА за интензивирање примењених истраживања у области „физиологије напора“ што је од великог значаја пре свега са војног аспекта, у смислу обучености и издржљивости припадника специјалних снага, али може бити од велике практичне важности и за наше спортисте. – И то ће бити корак даље у смислу продубљивања наше сарадње-истакао је начелник ВМА.
-Част ми је и задовољство што се данас налазимо овде и што ће ВМА, српска кућа здравља у којој се медицинска пракса обавља по највишим стандардима, у будућности бринути о здрвљу наших најбољих атлетичара. За нас је то велика и значајна подршка, јер ће водећа медицинска установа у региону 24 сата дневно бти на располагању атлетичарима за све њихове здравствене потребе. – казао је председник АСС Веселин Јевросимовић.
Државни секретар Министарства одбране др Зоран Јефтић изразио је задовољство због успостављања ове сарадње . –Гарантујем Вам да ћете у ВМА имати сигуран ослонац. О капацитетима и могућностима ове установе на пољу медицинског збрињавања великих спортских манифестација и бриге о здрављу спортиста најбоље говоре искуства са прошлогодишње Универзијаде. Оно што су тада учинили стручњаци ВМА оцењено је највишим оценама од стране међународних експерата.–истакао је др Зоран Јефтић. Он је указао и на велику пажњу која се у систему одбране поклања спорту, а говорио је и о све успешнијој сарадњи са спортским асоцијацијама и савезима.
И генерални секретар АСС Слободан Бранковић нагласио је да је потписивање овог протокола несумњиво корак у добром правцу за будућност српске краљице спортова.-Сви ресурси којима ВМА располаже од данас су практично на услузи нашим такмичарима, тренерима, атлетским радницима, као и члановима њихових породица што представља и значајан психолошки ослонац на путу освајања нових трофеја-додао је Бранковић захваливши ВМА на бризи за здравље српских спортиста.
Током посете, представници АСС имали су прилику да се детаљно упознају са могућностима, капацитетима и оствареним резултатима ВМА, а обишли су и више организацијских целина наше установе. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас