VMA-240220222.jpg

Посета делегације Оружаних снага Арапске Републике Египат

24. 02. 2022

Трочлана војномедицинска делегација Оружаних снага Арапске Републике Египат, предвођена бригадним генералом Мохамедом Шериф Хосни Абд Елфадилом, боравила је у вишедневној посети Управи за војно здравство.
Током посете начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сци вет. мед. Радивоје Анђелковић упознао је госте са капацитетима целокупног војног здравства, а разговори делегација две земље били су прилика за размени искуства о раду војноздравстених установа и различитим видовима образовања и усавршавања војномедицинског кадра, са посебним акцентом на рад Медицинског факултета ВМА чије наставнике чини кадар Војномедицинске академије. Међу темама од заједничког интереса била је и борба против коронавируса тј. улога војног санитета у формирању привремених и војних ковид болница, као и лечења нековид пацијената у претходне две године.
За време боравка у нашој земљи, делегација Оружаних снага АР Египат обишла је организацијске целине Војномедицинске академије и Војне болнице Ниш, са циљем потпунијег упознавања са начином рада одређених специјалистичких служби, а такође су сагледане могућности унапређења сарадње у области војне медицине.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас