Vucic VMA.JPG

Председник Вучић обишао повређеног припадника УНМИКА на ВМА

31. 05. 2019

Председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин, у пратњи министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, обишли су данас на Војномедицинској академији држављанина Руске Федерације Михаила Красношчекова припадника УНМИК-а, повређеним у акцији на северу Косова и Метохије, који је у ту установу пребачен из КБЦ Косовска Митровица на даље лечење.
Након разговора са повређеним руским дипломатом и информисања о његовом здравственом стању, председник Вучић је изразио задовољство што је Красносченков у добром стању.
- После тако тешких удараца није лако да будете у добром стању. Биле су велике опасности и велики страх да су лобањске кости поломљене, а очно дно су наши лекари проверавали целу ноћ и на крају установили да је добро стање. Размишљали смо дуго, пошто смо добили опис ситуације кроз коју су људи који су нападнути од стране албанских снага прошли. Мислили смо да се то негде случајно догодило, да је неко случајно кундаком неког ударио, да је била грешка. Ту никакве грешке није било са њихове стране, они су то са намером радили и са жељом да утерају страх у кости комплетном српском становништву и није их било нарочито брига ни што је у питању држављанин Русије, и пре свега радник администрације УН – нагласио је председник Вучић.
Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, председник је истакао да акцијама попут оне чији смо били сведоци у данима за нама на северу Косова и Метохије, желе да "утерају страх Србима у кости".
О здравственом стању пацијента, председника Вучића је информисао начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, који је истакао да је збринути руски дипломата задобио тешку телесну повреду, која је могла да се заврши много теже него што јесте. Он је додао да је пацијент задобио прелом јагодичне кости, а спречено је проширивање компликација на део коштаних и можданих структура, као и на око.
- Све смо очистили и тренутно нема опасности за неке теже компликације и последице и настављамо са лечењем – истакао је пуковник Вукосављевић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас