Simpozijum sestre.jpg

Представници ВМА на националном симпозијуму

15. 05. 2023

Представници Војномедицинске академије учествовали су на националном симпозијуму медицинских сестара, сестара и бабица из праксе и професора здравствене неге са међународним учешћем одржаном у Врњачкој Бањи од 10. до 14. маја 2023. године.
Поред округлог стола на тему безбедности пацијената, на сесијама здравствене неге у интерној и хируршкој медицини, онкологији и педијатрији из ВМА је учествовало двадесет предавача са усменим презентацијама, а кроз велики број стручних радова било је речи о искуствима у здравственој нези пацијената, кључној улози развоја знања и вештина кроз програме образовања и континуиране едукације, значају мултидисциплинарног приступа у одређеним сестринским интервенцијама и иновативним приступима у пружању здравствених услуга. Уручене су и награде за најуспешније презентације, међу којима је Маја Савић из Клинике за хематологију ВМА награђена за најбољи рад под називом „Сестринске интервенције при апликацији оралних препарата циклоспорина“ представљен у оквиру сесије здравствене неге у интерној медицини.
Традиционални XX симпозијум, одржан у организацији Удружења медицинских сестара - техничара и бабица Републике Србије, а под покровитељством Министарства здравља Републике Србије и Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Републике Србије, окупио је око 250 учесника из здравствених и образовних установа за медицинске сестре из Србије и земаља у окружењу.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас