Neskovic 1.jpg

Представник ВМА на "Euroanaesthesia 2015"

16. 06. 2015

На конгресу Европског удружења анестезиолога (European Society of Anaesthesiology - ESA) "Euroanaesthesia 2015" одржаном од 29. маја до 02. јуна 2015. године у Берлину, СР Немачка Војномедицинску академију је представљала доц. др Војислава Нешковић са Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА.
Програм овог значајног стручног скупа који је прославио десет година рада и окупио преко 6000 анестезиолога из Европе и света, обухватио је све аспекте анестезије, периоперативне медицине, интензивног лечења, терапије бола и ургентне медицине са посебним нагласком на анестезији у ризичним ситуацијама, менаџменту дисајних путева и безбедности пацијената. Осим у стручном раду конгреса, учешће доц. Нешковић односило се на састанак чланова Комитета националних удружења анестезиолога (National Anaesthesiologists Societies Committee) као и састанак чланова Програма размене (Trainee exchange program) намењеног селекцији најбољих кандидата и њиховог упућивања на тромесечна усавршавања у европске едукативне центре.
У стандардни програм Европског удружења анестезиолога уведен је и двонедељни курс едукације инструктора у анестезији под називом "Teach the Teachers" који је ове године одржан у Мехелену, Краљевина Белгија, а доценткиња Нешковић је учествовала као гостујући предавач и координатор научног програма.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас