Starcevic.jpg

Представник ВМА у Хјустону

29. 04. 2013

Начелник Одељења на Клиници за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА потпуковник др Срђан Старчевић учествовао је на међународном курсу „Медицински програм обуке за руководиоце на вишем нивоу“ (Medical Strategic Leadership Program), од 4. до 27.априла 2013. године у америчкој војној бази у Хјустону, Сједињење Америчке Државе.
Овај курс, у којем је учешће представника ВМА део билатералне сарадње у области војног здравства, организује се три пута годишње и предвиђен је за више руководиоце војноздравствене службе из САД и изван САД, од чина потпуковника па навише. Поред представника САД и представника Србије, који је имао прилику да полазнике курса упозна са радом и организацијом ВМА, учешће су узели и представници Норвешке, Ирака, Канаде, Немачке и Молдавије.
Полазници курса имали су прилику да се упознају са организацијом и функционисањем војног здравства САД. Такође, теме курса биле су и предавања из области стратешког руковођења у војном здравству, међународног права, организације и функционисања УН, невладиних организација, као и актуелне и потенцијалне претње светском миру и безбедности и постојећа кризна жаришта.

Београд, 29. април 2013. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас