117.jpg

ПРЕВЕНЦИЈА ХИВ/АИДС-а У ВОЈСЦИ СРБИЈЕ

28. 10. 2010

Београд, 28.октобар - Начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић и изасланик одбране САД у Србији пуковник Пол Броцен потписали су данас у ВМА Протокол о донацији опреме вредне 74.000 долара у оквиру Програма превенције ХИВ-а. Средства су усмерена на развој лаборторијске инфраструктуре за дијагностику болести, као и на обезбеђење опреме и средства за обављање примарних активности у превенцији ове болести.

Програм Министарства одбране САД за превенцију ХИВ-а укључује рад са војскама других земаља у циљу подизања свеопште информисаности и свеукупне превенције која подразумева организовање обука, консултација и промотивних кампања.

Потписници споразума указали су на изузетан значај ове донације као и свеукупне војномедицинске сарадње две државе.

- У ВМА смо препознали партнера у региону југоисточне Европе који по својим могућностима и досадашњим резултатима и искуствима гарантује да ће наша сарадња која има дугу традицију, а претходних година је ревитализована, убудуће бити још успешнија, не само у домену теме нашег данашњег Протокола већ и у осталим областима војне медицине. –рекао је пуковник Броцен, изасланик одбране САД. 

Начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић је у име Министарства одбране Србије захвалио Министарству одбране САД на вредној донацији и још једном потврдио спремност ВМА за сарадњу у свим областима медицинске струке и науке, у оквиру билатералне сарадње две државе.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас