170 god za vest.jpg

Превентивни прегледи коже на ВМА поводом јубилеја ВМА

12. 08. 2014

У оквиру обележавања јубилеја 170 година постојања и рада Војномедицинске академије, данас је организована акција превентивног прегледа коже у циљу раног откривања меланома и других облика рака коже. Načelnik Klinike za kožne i polne bolesti VMAПрегледе су организовале клинике за кожне и полне болести и за пластичну хирургију и опекотине Војномедицинске академије у сарадњи са дневним листом "Политика".
Načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotineОвом акцијом промовисана је неопходност превентивних прегледа коже јер се учесталост појаве меланома повећава из године у годину у целом свету и у Србији. Такође, промовише се и подизање свести о правилном излагању сунчевим зрацима јер је појава меланома директно повезана са већим излагањем становништва сунцу и ултравиолетном зрачењу.
Акција је наишла на одличан одзив код грађана тако да су сви предвиђени термини за прегледе били попуњени. Прегледано је укупно 117 пацијената, а на додатне анализе упућено је 20 процената прегледаних особа. Лекари са Војномедицинске академије подсећају да је преглед коже могуће обавити и на основу упута изабраног лекара или на ВМА или у било којој другој специјализованој институцији.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас