Prijem-izaslanika-odbrane-Kine1.jpg

Пријем изасланика одбране Кине на ВМА

22. 10. 2013

Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, заједно са начелником Управе за војно здравство бригадним генералом проф. др Зораном Поповићем, примио је досадашњег војног, поморског и ваздухопловног изасланика НР Кине у нашој земљи, старијег пуковника Ли Јуна и новоименованог војног, поморског и ваздухопловног изасланика НР Кине, старијег пуковника Ванг Хаибина данас, 22. октобра 2013. године на Војномедицинској академији.
Бригадни генерал Поповић захвалио се на великом личном доприносу пуковника Јуна унапређењу билатералне војне сарадње, нарочито у области војног здравства. Током 16 година његовог мандата у Србији реализоване су многе кинеске донације према систему војног здравства, у значајном делу Војномедицинској академији и реализоване многе посете на високом нивоу у Кини и у Србији. Бригадни генерал Новаковић рекао је да је ВМА имала прилику много тога да види и научи у раду са кинеским колегама, и у вези са традиционалном и модерном медицином. Наставак сарадње у обостраном интересу је кроз заједнички рад са кинеским колегама у области научноистраживачког рада, школовања и лечења пацијената.
Старији пуковник Јун рекао је да је и кинеска страна има велике користи од сарадње са српским војноздравственим системом, а да је посебно високо оцењен систем лечења и руковођења на ВМА, што може да служи као пример у организацији кинеских војних болница. Изразио је уверење да ће његов наследник старији пуковник Хаибин још више допринети потенцијалу билатералне сарадње.
Домаћини су пожелели добродошлицу новом изасланику одбране старијем пуковнику Хаибину.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас