Delgacija_Holandije_11072013.jpg

Припреме за Паневропски конгрес војне медицине

11. 07. 2013

Делагација војног здравства Оружаних снага Краљевине Холандије, на челу са бригадним генералом др Јоханом де Графом (Johan de Graaf) посетила је данас Војномедицинску академију. Домаћин холандској делегацији био је начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић. Циљ састанка био је развој билатералне сарадње у области војног здравства и припрема 3. паневропског конгреса војне медицине (3. ПЕКВМ), који ће бити одржан од 2. до 6. јуна 2014. године у Београду, у организацији Међународног комитета војне медицине (International Committee of Military Medicine – ICMM) и Министарства одбране Републике Србије. БГ Граф је председник, а БГ Новаковић потпредседник Паневропске радне групе ICMM.
Главне теме конгреса, који ће бити је један од најзначајнијих скупова војне медицине на свету у 2014. години, биће: ратна хирургија, основна истраживања трауме и сепсе, новине у превентивној медицини и ветерини, ментално здравље. Поред ових тема, на округлим столовима биће речи и о војномедицинском образовању у Европи, збрињавању повреда изазваних NBCR дејствима, као и о новостима у војномедицинском менаџменту и снабдевању. Више информација о организацији конгреса можете добити на интернет презентацији 3pemmc.mod.gov.rs
Холандска делегација обишла је Центар за хипербаричну медицину, Клинику за анестезиологију и интензивну терапију, Клинику за пластичну хирургију и опекотине и Институт за радиологију на ВМА.
Београд, 11. јул 2013. године
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас