promocija_knjige_prof_dr_Stosic.jpg

Промоција књиге "Васкуларне аномалије главе и врата"

06. 11. 2012

Промоција књиге „Васкуларне аномалије главе и врата“ начелника Клинике за максилофацијалну хирургију Војномедицинске академије проф. др Србољуба Стошића и сарадника одржана је на ВМА.
Начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић рекао је да је ово дело од капиталног значаја за област максилофацијалне и васкуларне хирургије. Нагласио је да се изузетан стручни допринос овог медицинског дела огледа у прегледном систематизованом садржају, али и присутној мултидисциплинарности која је веома значајна, нарочито при лечењу оваквих врста обољења.
Начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМАпуковник проф. др Предраг Ромић изнео је да књига обухвата приказе бројних васкуларних аномалија главе и врата, патолошке особине, етиологију и патогенезу ових обољења, али и по први пут домаћој јавности презентовану међународно прихваћену класификацију аномалија засновану на биолошкој основи, због чега ће стручна медицинска јавност имати велику корист од овог дела.
Уследила су обраћања др Гордане Анђелић са Института за медицинска истраживања ВМА, проф. др Татјане Стошић-Опинћал директора Центра за радиологију и магнетну резонанцу Клиничког центра Србија, др Александра Влаховића специјалисте дечје хирургије у Институту за мајку и дете, који су уз проф. др Србољуба Стошића креирали ово савремено медицинско дело.
 
Београд, 6. новембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас