104 klasa slušalaca RO SnSl.jpg

Промовисана 104. класа резерних официра санитетске службе

27. 02. 2015

Свечаност поводом завршетка школовања 104. класе слушалаца за резервне официре санитетске службе, одржана је данас, 27. фебруара 2015. године на Војној академији.
Школовање је завршило укупно 15 слушалаца, од тога девет доктора медицине, пет доктора стоматологије и један дипломирани фармацеут. Најуспешнија у класи је Сања Крунић са просечном оценом 9.11, док су други и трећи у класи Ненад Антић и Соња Радовић са једнаком просечном оценом 9.05.
Обука за резервне официре санитетске службе одвија се током шест месеци и обухвата три месеца наставе војних и стручноспецијалистичких предмета. Осим теоретског дела, слушаоци имају и практичну обуку која им омогућава да теоретско знање примењују у конкретним ситуацијама на терену. Део обуке осим на ВМА одржава се и на Војној академији са циљем обнове знања стеченог на факултетима, али и како би то знање било примењено у пракси. После првог дела обуке и положених 19 испита слушаоци завршавају и тромесечно стажирање у санитетским одељењима Војске Србије.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас