radiolozi.jpeg

Радиолошка секција СЛД одржана у ВМА

14. 12. 2018

Састанак Радиолошке секције Српског лекарског друштва у организацији Института за радиологију Војномедицинске академије одржан је у ВМА.
У поздравној речи начелника Института пуковника др Драгана Дуловића и председнице Секције проф. др Зорице Милошевић истакнуто је да је доста циљева реализовано од прошлогодишњег састанка радиолога који се традиционално одржава крајем године у ВМА, као и да су континуирана едукација и усавршавање медицинског особља неопходни како би се струка одржала на досадашњем високом нивоу. Пуковник Дуловић нагласио је и да је занављање медицинске опреме један од најважнијих чинилаца савремене радиолошке дијагностике пацијената којих је током текуће године у Институту за радиологију ВМА прегледано преко 74 хиљаде.
У стручном делу састанка радиолози ВМА одржали су три предавања о актуелним темама  из радиологије и интервентне радиологије. Потпуковник др Борислав Станковић говорио је о доплер прегледу крвних судова врата, мајор др Иван Богићевић о дијагностици акутног можданог удара, док је предавањем мајора др Игора Секулића обухваћена механичка тромбектомија у терапији акутног исхемијског можданог удара.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас