Sestre UK 2023.jpg

Сарадња сестринства ВМА са Уједињеним Краљевством

17. 05. 2023

Представнице Службе за здравствену негу Војномедицинске академије мастер мед. сестра Бојана Јовановић и мед. сестра Мара Тешић боравиле су у службеној посети Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске.
Повод путовања било је учешће на 58. комеморативном помену Florence Nightingale Commemoration Service одржаном 16. маја 2023. године у катедрали Светог Павла Лондону, који се годишње одржава у част сестре Флоренс Најтингел, зачетнице модерног сестринства. Организатор догађаја који је окупио око 2.000 страних и домаћих званица из различитих организација и заједница медицинских сестара и бабица, хуманитарних организација је Фондација Florence Nightingale.
Поред размене искуства медицинских сестара и упознавања са начином обележавања Међународног дана сестара у овој земљи, службена посета била је прилика за разговоре у вези наставка војномедицинске сарадње са потпуковником Alison Cripps из 2. медицинске бригаде и бригадним генералом у пензији Alison McCourt, бившим командантом 2. медицинске бригаде Оружаних снага Уједињеног Краљевства. Теме разговора укључиле су успостављање сарадње са Фондацијом Florence Nightingale, упознавање са врстама и начинима едукације медицинских сестара, представљање рада медицинских сестара у британским здравственим институцијама, као и унапређење сарадње са Центром за обуку 2. медицинске бригаде ОС УК.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас