Angola 2017.jpg

Сарадња српских, америчких и анголских војних медицинара

13. 04. 2017

Трочлана делегација Управе за војно здравство Министарства одбране предвођена начелником Сектора за школовање и научноистраживачки рад Војномедицинске академије пуковником др Мирославом Броћићем, учествовала је на иницијалној планској конференцији поводом припрема за заједничко медицинско ангажовање припадника Министарства одбране и Војске Србије, Националне гарде Охаја и Оружаних снага Републике Анголе планираног за децембар 2017. године, у Луанди, Република Ангола.
На конференцији су утврђени термини главне и завршне планске конференције, закључен је број учесника, као и план и термини ангажовања заједничких медицинских тимова. Током посете организован је и обилазак локација на којима ће бити одржани прегледи локалног становништва у Анголи.
Заједничко трилатерално медицинско ангажовање припадника Министарства одбране, Војске Србије, Националне гарде Охаја и Оружаних снага Анголе први пут је реализовано на југу Србије у септембру 2016. године, када су житељима осам села удаљених од здравствених установа у општинама Врање, Прешево и Бујановац током 10 дана биле омогућене бесплатне здравствене услуге лекара разних специјалности. У ову заједничку акцију био је укључен 31 припадник МО и ВС, 25 из Националне гарде Охаја и три посматрача из ОС Анголе.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас