Delegacija_Austirje.jpg

Сарадња у области војне медицине са Аустријом

19. 09. 2012

Делегација Министарства одбране и спорта Републике Аустрије, која борави у вишедневној посети Министарству одбране Републике Србије, посетила је данас Војномедицинску академију. Четворочлану аустријску делегацију предводио је генерални директор Националног директората за наоружање генерал-потпуковник Фрејо Апфалтер (Freyo Apfalter).
Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић захвалио се аустријској страни на указаном гостопримству делегацији ВМА која је прошле недеље боравила у Аустрији и пренео задовољство резултатима те посете. Договорено је да се нагласак даље сарадње стави на образовање и едукацију аустријског медицинског особља на ВМА и обрнуто.
Генерал-потпуковник Апфалтер рекао је да Аустрија, иако неутрална земља, веома активно учествује у мировним мисијама широм света у којима је увек неопходан квалитетан медицински кадар. Имајући у виду добру репутацију ВМА што се тиче војне медицине, посебно ратне хирургије, они су посебно заинтересовани да са ВМА сарађују у вези са обуком медицинског особља.
Декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић упознао је аустријску делегацију са капацитетима ВМА у вези са образовањем и усавршавањем, након чега су обишли Центар за хитну помоћ и Одељење за интензивну терапију ВМА.
 Сарадња у области војне медицине са Аустријом
Београд, 19. септембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас