Medicina rada 022017-1.jpg

Састанак Секције за медицину рада одржан на ВМА

27. 02. 2017

Састанак Секције за медицину рада Српског лекарског друштва у организацији Института за медицину рада Војномедицинске академије, одржан је на ВМА.
У уводном делу говорили су председник Секције проф. др Александар Миловановић и начелник Института за медицину рада ВМА пук. асистент мр сц. мед. Драган Алексић. Истакнут је значај превентивне медицине за систем одбране и популацију уопште, а наглашена је неопходност технолошке обнове, као и континуиран рад на ангажовању и усавршавању запослених према светским стандардима.
У стручном делу састанка одржана су предавања на тему примене јонизујућих зрачења у медицини, законској регулативи и ризицима. О професионалним ризицима свих укључених у поступак дијагнозе малигног обољења - ТНМ класификације, говорила је проф. др Бранка Ђуровић са ВМА, о законским оквирима примене јонизујућих зрачења у медицини излагала је научни сарадник др физ. хем. Мирјана Раденковић из Института за нуклеарне науке "Винча", док је о савременим дијагностичким принципима за одређивање функције штитасте жлезде предавање одржала дипл. фарм. биохем. Марија Ђорђевић Одовић, такође са ВМА.
Стручном делу скупа претходио је састанак председништва Секције на којем је било речи о наредним активностима током године са акцентом на организацији конгреса са међународним учешћем.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас