428.jpg

"Савремени трендови у офталмохирургији"

19. 09. 2008

Београд, 19. септембар - У организацији Клинике за очне болести ВМА у амфитеатру ВМА одржан је Други симпозијум са међународним учешћем под називом „Савремени трендови у офталмохирургији “ и свечана јавна седница Наставно-научног већа ВМА на којој је проф.др Томас Џон са Лајола универзитета у Чикагу изабран за гостујућег професора ВМА.
Обраћајући се присутним гостима-предавачима, професорима, угледним именима српске и светске офталмологије, начелник ВМА и председник Наставно-научног већа ВМА, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић изразио је посебно задовољство што Клиника за очне болести ВМА данас представља једну од најпрестижнијих целина ВМА и пионира у увођењу најновијих метода хирургије ока у рутинску праксу на просторима Србије и овог дела Европе. »Високо ценимо сарадњу и помоћ светских експерата, какав је проф. Џон, од данас, гостујући професор ВМА и наставићемо да и даље шаљемо наше младе стручњаке у светски познате научне центре где ће моћи да се упознају са савременим трендовима у офталмохирургији и да све то што науче примене у нашој клиничкој пракси « истакао је генерал Јевтић.
Начелник ВМА доделио је проф. Томасу Џону сертификат и плакету гостујућег професора ВМА.
У наставку симпозијума експерти Клинике за очне болести ВМА предвођени Начелником, пуковником, проф. др Мирославом Вукосављевићем, представили су кроз „хирургију уживо“ коју су у телепреносу из операционе сале могли да прате сви присутни, своја достигнућа у области ласерског скидања високих диоптрија егзајмер ласером, као и методу задње микроинцизијалне бешавне витректомије 23Г коју многи називају „комарац техником“ где се кроз рез од 0.7 мм приступа најдубљим структурама ока-стакластом телу и мрежњачи и ПХАЦО хирургије катаракте са уградњом мултифокалног и асферичног сочива.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас