503.jpg

Симпозијум медицинских сестара и техничара у Кладову

18. 05. 2013

Медицинске сестре и техничари ВМА били су учесници 13. симпозијума Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије, који је, у оквиру континуиране медицинске едукације, одржан у периоду од 13. до 17. маја 2013. године у Кладову.
Током тродневног рада одржан је округли сто са пленарном темом „Здравствена нега и подршка оболелим од ретких болести“, са усменим и постер презентацијама, као и два предавања по позиву.
Медицинске сестре, поред здравствене неге, имају велики значај у раду на социјализацији и интеграцији особа са ретким болестима и у њиховим напорима за остварење бољег квалитета живота. На сесијама, које су биле изузетно посећене, били су обухваћени медицински, психолошки, социјални, хабилитациони и рехабилитациони аспекти неге оболелих од ретких болести.
На одржаном Симпозијуму проглашене су најбоље усмене и постер презентације. Од три најбоље усмене презентације, две су из ВМА.
1.»Примена матичних ћелија код болесника са амиотрофичном латералном склерозом-активности медицинске сестре»- Драгана Благојевић са Клинике за неурологију ВМА и
2.»Сестринске интервенције рехабилитационе сестре код пацијената у изолацији», Бојана Јовановић са Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију ВМА.
 
Београд, 18. мај 2013. године
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас