318.jpg

Српско-бугарска војномедицинска сарадња

08. 05. 2009

Београд, 8. мај - Начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић примио је данас начелника Војномедицинске академије у Софији, генерал-мајора проф.др Стојана Тонева. У садржајном разговору, генерали Јевтић и Тонев размотрили су резултате досадашњих и модалитете будућих активности у оквиру билатералне војномедицинске сарадње Србије и Бугарске.
Генерал Тонев  је изнео искуства бугарских санитетских снага које су ангажоване у оквиру мировних мисија, а интересовао се и за јединствена искуства нашег санитета у збрињавању повређених и оболелих у условима масовних катастрофа.
Генерал Јевтић је говорио  о организацији и резултатима рада ВМА и током обиласка установе свог госта непосредно је упознао са радом Дијагностичко-поликлиничког центра ВМА, досадашњим резултатима Центра за дневну хирургију, Центра хитне помоћи, Клинике за анестезиологију и реаниматологију и Клинике за ургентну интерну медицину ВМА.  
Иначе, генерал Тонев борави у  Београду као члан  највише делегације бугарског Министарства одбране, која се налази у дводневној званичној посети Министарству одбране Србије.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас