385.jpg

Стручни састанак сестара и техничара у хирургији

12. 12. 2008

Београд, 12. децембар - Традицинонални годишњи стручни састанак медицинских сестара – техничара који раде у хирургији одржан је 11. децембра у ВМА, у организацији Одељења за здравствену негу ВМА и Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Србије.
Овом стручном скупу присуствовало је око 400 учесника из 56 здравстених установа наше републике: клиничких центара, завода, болница, домова здравља. Учесницима је добородошлицу у ВМА пожелео Начелник ВМА, генерал – мајор, проф. др Миодраг Јевтић који је истакао да се у овој установи, где се највише цене рад и резултати рада, посебно вреднују доприноси медицинских сестара и техничара и да је ВМА отворена за сарадњу са свима.
У наставку скупа одржана су предавања о проблему болничких инфекција, специфичностима здравствене неге и активној улози сестара – техничара у преоперативној припреми и постоперативној здравственој нези хируршких болесника, нези и превенцији оперативног поља и специфичностима постоперативних инфекција ране. Предавачи су били др Жељко Јадранин и виша медицинска сестра Зорица Бектеш са ВМА, као и више медицинске сестре Радица Ракић из Здравственог центра Студеница из Краљева и Лидија Манојловић из Института за болести дигестивног система Клиничког центра Србије.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас