215.jpg

Стручњаци ВМА као признати рецензенти у међународним часописима

08. 02. 2010

Београд, 08.фебруар - Начелник Института за научне информације ВМА, војни службеник проф. др Силва Добрић, добила је признање као врхунски рецензент (Top Reviewer) истакнутог међународног научног часописа Environmental Toxicology and Pharmacology за 2009. годину. Ово годишње признање проф.Добрић доделила је позната издавачка кућа Elsevier која је издавач овг часописа.
У пропратном писму које је стигло на ВМА наглашено је и да уредници часописа и издавач Elsevier захваљују проф. Добрић на драгоценој сарадњи као рецензенту чласописа Environmental Toxicology and Pharmacology, са жељом за наставак успешне сарадње и у предстојећем периоду.
Проф. др Силва Добрић је, иначе, главни и одговорни уредник Војносанитетског прегледа (ВСП), часописа лекара и фармацеута Војске Србије, који је, управо, за њеног мандата као главног и одговорног уредника, ушао у систем праћења чувене базе научне публицистике Science Citation Index и, на тај начин, придружио се породици најутицајнијих научних часописа света. Недавно је, горе поменута издавачка кућа Елсевиер, која поред часописа издаје и секундарне публикације које прате примарну научну периодику, затражила дозволу да индексира садржај ВСП у својим познатим електронским базама научне публицистике SCOPUS и EMBASE. Овај захтев, још је један показатељ препознавања ВСП као часописа са респектабилним утицајем у области коју покрива.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас