270.jpg

Светски признати резултати неурохирурга ВМА

18. 09. 2009

Београд, 18.септембар - На Четрнаестом светском конгресу неурохирурга који је недавно одржан у Бостону уводно предавање на тему Могућности и ограничења у хирургији периферних нерава одржао је начелник Клинике за неурохирургију ВМА пуковник проф. др Зоран Рогановић,.

Стручњаци ВМА имају велико и јединствено искуство у овој области, што је резултат великог рада који се односи на преко 2700 оперисаних ратних повреда периферних нерава и бројних стручних радова који су објављени у водећим светским неурохируршким часописима.

Пуковник проф.др Зоран Рогановић је у двадесетоминутном излагању приказао тренутне могућности у овој области неурохирургије, као и предуслове за успешни исход операција на прекинутим периферним нервима. У дужој дискусији након предавања, пук. Рогановић одговарао је на питања везана за начин третмана и успех операције у специфичним клиничким ситуацијама: код повреда различитих нерава, дугачких нервних дефеката и прекида нерава оперисаних дуго након повреде.

Присутни светски стручњаци из ове области су показали велико интересовање за приказане резултате ВМА и добијени су бројни позиви за продубљивање постојеће и успостављање нове сарадње наших неурохирурга са еминентним светским центрима као и за учешће на предстојећим европским и светским неурохируршким скуповима.
 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас