У свет по нова знања

22. 08. 2008

Београд, 22. август - Осам припадника ВМА ће најесен отићи на усавршавање у иностранство, одлучило је Наставно-научно веће ВМА на претходној седници.

Одлука је усвојена на основу предлога Већа последипломских студија које је размотрило образложења матичних Катедри о потреби усавршавања наших стручњака у области лечења инхалационих тровања и примене нових антидота, епигенетике у молекуларној медицини у области мултипле склерозе, ендоскопске хирургије синуса и базе лобање, примене трансплантата у збрињавању атрофичних вилица, биолошког дејства физичких штетних фактора у радној средини, нукеларне онкологије, интервентне кардиологије и надокнаде коштаних дефеката у ортопедији.

Од Америке, преко Шведске, Италије и Француске до Русије, већ су од раније упостављени контакти са престижним институцијама у овим областима. У току је уговарање термина за усавршавања која ће трајати од једног до три месеца, након чега ће бити спроведена прописана процедура одобрења за усавршавања у оквиру Министарства одбране.

Као и претходних година, нова знања и вештине које стручњаци ВМА буду усвојили током боравка у иностранству, биће примењена у дијагностици и лечењу, али и у неколико научноистраживачких пројеката.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас