kongres-nuerologa-2017-2.jpg

Учешће припадника ВМА на Конгресу неуролога Србије

28. 11. 2017

Неуролози ВМА на челу са начелником Групе неуропсихијатријских клиника ВМА пуковником проф. др Ранком Раичевићем, уједно и председником Друштва неуролога Србије, учествовали су на XVII конгресу неуролога Србије са међународним учешћем одржаном од 24. до 26. новембра 2017. године у Београду.
На Конгресу са преко 900 учесника, истовремено је одржано пет едукативних курсева из најзначајнијих области неурологије, али и Симпозијум медицинских техничара неуролошке струке. Предавачи на скупу били су водећи ауторитети неурологије Србије, околних земаља и више од 30 страних предавача.
Лекари и медицински техничари ВМА одржали су значајне презентације у различитим облицима рада Конгреса. Лекари Клинике за неурологију ВМА били су модератори и предавачи у 25 усмених и у седам постер презентација, док су медицински техничари ВМА као модератори, предавачи и постер презентери наступили седам пута. Постер мајора др Виктора Пасовског из Клинике за неурологију ВМА ушао је у прва три најбоља постера на Конгресу, а постер медицинског техничара ВМА Гордане Мимовић освојио је друго место за најбољи постер Симпозијума медицинских техничара.
Запажено учешће имали су и студенти Медицинског факултета Универзитета у Београду и кадети Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду јер је на Конгресу, традиционално, део програма посвећен младим неуролозима, приказима резултата њихових истраживања, као и дилемама у раду.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас