ICMM Obrenovac1.JPG

Учесници Трећег паневропског конгреса војне медицине обишли Обреновац

05. 06. 2014

Учесници Трећег паневропског конгреса војне медицине који бораве у Београду обишли су данас лаку пољску болницу код основне школе "Јефимија" као и делове града Обреновца погођенe недавним поплавама које су задесиле нашу земљу.
Том приликом, начелник Управе за војно здравство Министарства одбране бригадни генерал проф. др Зоран Поповић, истакао је да је, на захтев кризног штаба општине Обреновац и команданта генерал-потпуковника Александра Живковића, војска развила две лаке пољске болнице у Обреновцу и послала своје екипе како би збринула становништво по свим основама.
- Ми смо људи који се годинама увежбавају за овакве ситуације, а наше колеге из 27 земаља данас, нажалост, на лицу места виде оно што ми теоретски обрађујемо. Нама је блиска ова материја, своје ресурсе смо ставили на располагање и мислим да људи рачунају да ће бити збринути и у домену интерне медицине и у домену хирургије, као и у домену превентивне медицине и спречавања било каквих епидемија - нагласио је генерал Поповић.
Према речима представника градског штаба за ванредне ситуације Слободана Шолевића, ово је прави пример како заједничком акцијом и синхронизацијом свих, цивилних и војних капацитета може на лицу места да се помогне грађанима Обреновца. То је, како је истакао, добра порука народу да је војска увек уз њега.
Један од учесника конгреса, начелник Санитетске службе војске Велике Британије, генерал-мајор Џереми Рован (Jeremy Rowan) је након обиласка лаке пољске болнице истакао да је Војска Србије на овом месту у потпуности приказала своје капацитете и изашла у сусрет становништву после тако велике катастрофе која је задесила земљу.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас