193.jpg

Унапређење научне сарадње

23. 03. 2010

Београд, 23.март - Вишегодишња успешна сарадња ВМА са еминентним научно-образовним установама у нашој земљи озваничена је данашњим потписивањем Споразумa о сарадњи у области научног рада и истраживачких пројеката из домена фундаменталне и примењене биомедицине са Биолошким и Технолошко-металуршким факултетом Универзитета у Београду као и са Институтом за примену нуклеарне енергије (ИНЕП).
- Војномедицинска академија је медицински колос који веома улаже у знање и науку. Мултидисциплинарност и тимски рад услов су научног прогреса који је замајац друштвеног развоја. Само заједничким снагама можемо успети у нашој намери и жељи да пратимо развој светске медицине и служимо општем добру - рекао је том приликом начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић. Он је указао и да овај чин представља формализацију досадашње, али и почетак још боље и садржајније сарадње.
Задовољство постигнутом сарадњом са ВМА и велика очекивања од њеног даљег унапређења изразили су и присутни руководиоци образовно-научних и истраживачких установа.

Декан Биолошког факултета у Београду проф. др Јелена Кнежевић-Вукчевић истакла је да на пољу биомедицинске струке и науке, као и у образовном погледу, постоји дуга традиција заједничког рада две установе и указала на важан допринос стручњака ВМА у многим истраживачким пројектима овог факултета.
Декан Технолошко-металуршког факултета у Боеграду, проф. др Иванка Поповић нагласила је да данашњи догађај важан за обе установе. - Наш народ деценијама препознаје ВМА као елитну националну институцију и управо зато изражавамо велико задовољство успостављеном сарадњом - казала је проф. Поповић.
Директор ИНЕП-а, научни саветник др Љиљана Вићовац-Панић рекла је да ВМА и ИНЕП имају дугогодишњу сарадњу у области нуклеарне медицине, имунологије, микробиологије, као и у другим гранама медицине, о чему говоре добри резултати, али да увек има простора за више и боље.
Потписивању Споразума о сарадњи присуствовали су и координатор научноистраживачких пројеката ВМА и декан Високе школе медицине ВМА академик, пуковник проф.др Миодраг Чолић, начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад проф.др Мирјана Животић-Вановић и начелник Одељења за морал и односе са јавношћу Управе ВМА доц.др Елизабета Ристановић.                

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас