UpisMedicinskiFakultetVMA.jpg

Упис на Медицински факултет Војномедицинске академије

15. 07. 2013

На Медицинском факултету Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду уписана је пета генерација коју чини 25 кадета и кадеткиња (првих 25 са ранг листе) на интегрисане академске студије медицине, на основу критеријума из конкурса објављеног 15.02.2013. године.
Новим кадетима обратио се декан, бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић, који им је пожелео пуно успеха у студирању и упознао са предстојећим активностима везаним за војну обуку која ће се одржати у септембру пре почетка школске године.
Уписани кадети 5. класе испунили су опште и посебне услове конкурса за упис на Медицински факултет Војномедицинске академије, који су обухватали и обавезну проверу психолошке, здравствене и физичке способности. Од укупно 254 пријављених на конкурс, 110 кандидата стекло је услов за полагање квалификационог испита из биологије и хемије, коме је приступило њих 99.
Пријемни испит, који је организовала Заједница медицинских факултета Србије, је био исти за све медицинске факултете у земљи и обављен је истог дана у исто време.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас