Delegacija_Rusije.jpg

Велики потенцијал за сарадњу са Русијом

18. 04. 2013

Трочлана делегација Војног здравства Министарства одбране Руске Федерације и Војномедицинске академије Санкт Петерсбург, предвођена пуковником проф. др Александром Николајевичем Гребењуком посетила је Војномедицинску академију.
Начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић рекао је да постоји велико поштовање у Србији према достигнућима војне медицине у Руској Федерацији и поновио отвореност и спремност српске стране за унапређењем сарадње. Позвао је руске представнике да буду гости 3. паневропске конференције војне медицине, која ће од 2. до 6. јуна 2014. године, бити организована у Београду.
Презентације о ВМА са нагласком на едукацији, односно Медицинском факултету ВМА одржали су начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад пуковник проф. др Предраг Ромић и декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић.
Пуковник Гребењук рекао је да постоји велики простор за сарадњу посебно имајући у виду да је систем војног здравства и ВМА сличан на обе стране. Рекао је да руска ВМА, која се налази на неколико локација у држави од којих је навећа она у Санкт Петерсбургу, има традицију дугу скоро три века и седам медицинских факултета, као и да обе стране имају доста тога једна од друге да науче.
 
Београд, 18. април 2013. године
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас