IMG_2862.JPG

Висока кинеска делегација у посети ВМА

25. 06. 2012

Делегација Министарства здравља Народне Републике Кине, предвођена замеником министра здравља и комесаром Државне администрације за традиционалну кинеску медицину Вангом Гуокјангом (Wang Guoqiang) посетила је данас Војномедицинску академију. Кинеска делегација налази се у вишедневној посети Министарству здравља Републике Србије.
Заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић пренео је задовољство што делегација овако високог нивоа посећује ВМА. Рекао је да је ВМА отворена за све видове сарадње, као и да је досадашња пракса показала да комбиновано примењивање западне медицине и традиционалне алтернативне медицине даје одличне резултате. Гости су упознати са капацитетима ВМА у области лечења, научноистраживачког рада и образовања, са посебним акцентом на Медицински факултет ВМА.
Заменик министра Гуокјанг рекао је да му је велика част што посећују ВМА као врхунску здравствену установу на почетку званичне посете Србији, одмах након сусрета са министром здравља. Посебно задовољство је истакао чињеницом да се традиционална кинеска медицина већ примењује на ВМА захваљујући лекарима који су завршили специјализацију у Кини.
Начелник Управе за војно здравство пуковник проф. др Зоран Поповић пренео је да Министарство одбране има добру сарадњу са кинеским Министарством одбране на основу Споразума о сарадњи у области одбране који је потписан 2008. године, а да су обе стране посебно заинтересоване за сарадњу у области војног здравства.
Током посете делегација Кине имала је прилику да обиђе Клинику за физикалну медицину и рехабилитацију, као и Центар за хипербаричну медицину.
 
Београд, 25. јун 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас