503.jpg

ВМА активно у раду нове Секције за хистологију и ембриологију СЛД

18. 12. 2018

Припадница Института за патологију и судску медицину ВМА доц. др Бисерка Вукомановић Ђурђевић изабрана је за члана председништва Секције за хистологију и ембриологију Српског лекарског друштва (СЛД) на оснивачкој скупштини одржаној на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду.
Оснивању Секције и избору председништва које броји укупно десет чланова, присуствовали су делегати са медицинских факултета у Нишу, Крагујевцу, Приштини - Косовској Митровици и Новом Саду, Медицинског и Стоматолошког факултета у Београду, као и придружени чланови ван састава СЛД. За председника Секције изабран је проф. др Душан Лалошевић шеф Катедре за хистологију и ембриологију Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду, док је доц. др Вукомановић Ђурђевић изабрана за генералног секретара Секције.
Оснивачка скупштина нове секције чији пун назив гласи Секција за хистологију и ембриологију - проф. др Александар Ђ. Костић, одржана је поводом 125 година од његовог рођења те је овом приликом одржан и омаж једном од утемељивача наставе из хистологије и ембриологије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас