503.jpg

ВМА и ове године учествује у кампањи Еуромеланом

03. 05. 2018

Бесплатни прегледи младежа и других пигментних промена за грађане у оквиру паневропске кампање за превенцију рака коже "Еуромеланом 2018" биће организовани на Дан Еуромеланома 21. маја 2018. године у 27 градова широм Србије и 58 државних и приватних дерматолошких ординација (списак установа за прегледе можете погледати на интернет страници www.euromelanoma.org/serbia). Војномедицинска академија учествоваће као и сваке године у кампањи, а тим ВМА предводиће начелница Клинике за кожне и полне болести ВМА проф. др Лидија Кандолф Секуловић, која је уједно и национални координатор кампање.
Сви заинтересовани грађани могу да се пријаве за прегледе од 1. до 14. маја 2018. године путем апликације постављене на интернет страници www.euromelanoma.org/serbia попуњавањем упитника о степену ризика за настанак рака коже. Прегледе је могуће заказати и путем бесплатне телефонске линије на број  0800 222 888, од 14. до 16. маја 2018. године у периоду од 8.00 до 20.00 часова.
Национални тим Еуромеланома 2018 у Србији чине: проф. др Лидија Кандолф Секуловић, доц. др Душан Шкиљевић, проф. др Жељко Мијушковић, доц. др Даница Тиодоровић-Живковић, доц. др Весна Миличић, асис. др Татјана Рош, асис. др Јелена Стојковић-Филиповић, асис. др Татјана Радевић, др Весна Татљак Влаховић, прим. др Олга Осипов, прим. др Вања Петковић Орозовић, др Милена Мићковић и др Зорана Кремић.
Кампању организује Удружење дерматовенеролога Србије у сарадњи са Euromelanoma Europe, Европским удружењем за дерматолошку онкологију, Интерсекцијским одбором за меланом Српског лекарског друштва, а под покровитељством Европске академије за дерматологију и венерологију и Министарства здравља Републике Србије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас