503.jpg

ВМА на Јесењем фестивалу здравља

20. 09. 2012

Војномедицинска академија учествоваће на Јесењем фестивалу здравља који ће, заједно са Конференцијом посвећеној безбедности и здрављу деце и омладине, бити одржан од 21. до 22. септембра 2012. године у Дому омладине, Македонска улица бр. 22 у Београду.
У оквиру Конференције посвећене безбедности и здрављу деце и омладине, проф. др Јасна Јовић-Стошић из Националног центра за контролу тровања ВМА, одржаће предавање о младима и алкохолизму у петак, 21. септембра 2012. године са почетком у 14 часова.
На штанду ВМА, који ће бити отворен током оба радна дана Фестивала, заинтересовани грађани биће у могућности да подрже програм трансплантације органа потписивањем донорских картица. Активност је део националне кампање "Продужи живот", која за циљ има стварање што веће мреже добровољних давалаца органа подизањем свести код грађана о друштвеном значају ове акције. Консултације са лекарима ВМА око потписивања донорских картица и програма трансплантације у целини сви заинтересовани грађани могу да обаве у петак у периоду од 15 до 20 часова односно у суботу од 10 до 15 часова на штанду ВМА.
Поред програма трансплантације, Саветовалиште за исхрану ВМА обављаће консултације у вези са исхраном деце. Нутрициониста и доктор дијетолог, као и фармацеути одговараће на ваша питања у вези са све већим проблемом гојазности код деце. Решавањем теста сазнаћете више о добрим навикама у исхрани ваше деце и добити предлог уравнотежене исхране детета за један дан. Такође, сазнаћете више о томе колико које намирнице садрже колико витамина, шећера или замена за шећер, минерала, као и адитива. Све консултације са Саветовалиштем за исхрану ВМА можете обавити у петак од 11 до 15 часова, односно у суботу од 15 до 20 часова. Више информација о овој акцији погледајте на:
 
Београд, 20. септембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас