logo festivala  beograd.jpg

ВМА на Пролећном фестивалу здравља

25. 03. 2013

Војномедицинска академија учествоваће на Пролећном крио-сејв фестивалу здравља, који ће бити одржан 26. и 27. марта 2013. године од 10 до 20 часова у Дому омладине у Београду, у следећим активностима:
Трибина Војномедицинске академије, коју организује у сарадњи са Здравственим кутком "Политике", биће одржана 27. марта 2013. године од 12.30 до 13.10 часова. Начелник Центра за хипербаричну медицину ВМА пуковник др Милорад Рабреновић одржаће предавање на тему "Улога хипербаричне коморе у превенцији и лечењу болести", а мајор др Никола Чикириз из Института за хигијену Сектора за превентивну медицину ВМА одржаће предавање на тему "Спортска медицина". Модератор трибине је новинарка "Политике" Данијела Давидов-Кесар.
Начелник Групе неуропсихијатријских клиника ВМА  и председник Етичког одбора ВМА пуковник проф. др Ранко Раичевић учествоваће у трибини на тему "Трансплантација органа у Србији" коју организују Здравствени кутак "Политике" и РТС 26. марта 2013. године од 16.30 до 17.10 часова. Проф. Раичевић говориће о улози Етичког одбора у поступку трансплантације, а трибину ће модерирати новинарка РТС Ана Стаменковић.
Саветовалиште за исхрану и рекреацију ВМА, на којем ће лекари Сектора за превентивну медицину ВМА заинтересованим грађанима давати савете о здравом животу и неопходности физичке рекреације, биће отворено током трајања Фестивала.
Београд, 25. март 2013. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас