305.jpg

Војни стоматолози добили лиценце за рад

10. 06. 2009

Београд, 10.јун - Стоматолозима запосленим у систему одбране данас су у Војномедицинској академији свечано уручене лиценце за рад. Обраћајући се запосленима, начелник ВМА, генерал - мајор проф. др Миодраг Јевтић је између осталог рекао:
"Војномедицинска академија, као установа која брине о здрављу припадника војске, мора да има добро развијену стоматолошку службу организовану по најсавременијим светским  стандардима. Као најодговорнији човек ове националне куће здравља, науке и обрaзовања, поносан сам што смо, не само сачували ову службу, већ што улажемо напоре и да је даље модернизујемо и унапређујемо. Част ми је што стојим пред колективом релативно генерацијски младих, али стручно и професионално сазрелих стручњака, специјалиста  и експерата у различитим областима стоматологије и честитам Вам лиценце које данас добијате, уз обећање да ће Управа ВМА наставити да пружа пуну подршку развоју и афирмацији војне стоматолошке службе – изјавио је генерал Јевтић.
Начелник Клинике за стоматологију ВМА, пуковник  доц. др Мирослав Драгањац говорио је о резултатима досадашњег рада  и плановима даљег стручног  и научног развоја и технолошког осавремењавања ове клинике у циљу ефикаснијег пружања стоматолошких услуга.
Присутним стоматолозима запосленим у Клиници за стоматологију, Клиници за макслофацијалну, оралну хирургију и имплантологију ВМА и осталим војноздравственим установама лиценце је уручио директор Стоматолошке коморе Србије др Зоран Стајчић.
Стоматолошке лиценце важе од 1. маја 2009. године и обнављаће се сваких седам година. Као главни услов за обнављање лиценце наведени су различити видови континуиране едукације стоматолога. Лиценцирани стоматолог се обавезује да ће редовно бити у току са новинама своје професије и да ће едукацијом допринети квалитету здравственог рада и задовољству пацијената.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас