42.jpg

Војномедицинска сарадња са Кувајтом

15. 06. 2011

Данас је Војномедицинску академију посетила висока делегација Министрства одбране Кувајта. То је друга по реду посета представника Министраства одбране те земље нашој установи с циљем да се, у оквиру недавно постигнутог споразума о војноекономској сарадњи између две земље, размотре могућности и дефинишу области од заједничког интереса у којима би Војномедицинске службе обе земље могле да  сарађују и развијају добре партнерске односе.
У саставу кувајтске делегације су били бригадни генерали Абдулрахман Ал-Хадхуд и Абдул Разак Мохамед Ал-Авади у пратњи њиховог војног представника у НАТО-у.
Након краћег упознавања са организацијском структуром, главним активностима ВМА, њеним едукативним и научноистраживачким потенцијалима и могућностима, гостима је пружена прилика да обиђу неке од кључних организацијских целина у домену лечења.
Импресионирани оним што су видели, гости су изразили жељу да обе стране сагледају могућности успостављања те сарадње кроз размену стручњака који би   своја стручна знања и искуства размењивали у оквиру рада у њиховим и нашим војномедицинским установама. Интересовала их је и могућност слања њихових пацијената, углавном тежих случајева, на ВМА ради даљег лечења и коначног збрињавања.
Посета је завршена уз срдачан позив упућен нашем менаџменту да  посете њихову земљу и Војни санитет.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас