Hirurg VMA - Kina2.jpg

Запажено предавање др Милева на интернационалном курсу у Кини

05. 04. 2019

Представник Војномедицинске академије доц. др Бошко Милев из Клинике за општу хирургију ВМА учествовао је као предавач на интернационалном курсу о ратној хирургији „International Combat Casualty Care Course” одржаном у Ћонћингу у Народној Републици Кини.
У оквиру курса, у чијем је фокусу било ефикасно збрињавање ратних повреда, доц. др Милев одржао је запажено предавање које је изазвало велику пажњу полазника, а говорио је о искуству хирурга у условима рада у пољским болницама, као и о учешћу санитетских тимова Министарства одбране и Војске Србије у мировним операцијама. Посебно интересовање 90 полазника курса углавном специјализаната и специјалиста хирургије, ортопедије, анестезиологије и лекара опште медицине, привукли су услови рада целокупног санитетског тима, као и класификације, методе и технике лечења специфичних повреда. Осим представника војног здравства наше земље, овај скуп окупио је бројне предаваче који су признати стручњаци у области међународне војне медицине.
Овај интернационални курс одржан је у болници Дапинг, а неколико пута годишње на овом месту окупља се више од хиљаду полазника различитих курсева.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас