30112017.JPG

Завршетак обуке професионалних војника санитетске службе

30. 11. 2017

Свечаност поводом завршетка обуке професионалних војника санитетске службе генерације „Јун 2017“ одржана је на Војномедицинској академији.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић честитао је војним медицинским техничарима на успешно савладаној обуци, која их је припремила за каријеру у санитетској служби наше земље. У обраћању је рекао да се ВМА, са чијим су радом и свакодневним обавезама медицинског особља у претходна три месеца имали прилику да се упознају, са разлогом сматра јединственом у систему војног здравства. Како је навео, од запослених се очекује много због традиције пружања само најквалитетније здравствене заштите дуге више од 17 деценија. Упутио је честитке и на чињеници што су полазници успешно савладали нове вештине и стекли нова знања укључујући први сусрет са војном униформом, уз уверење да ће им ово вредно искуство на Војномедицинској академији користити у наставку грађења каријере.
Полазници генерације „Јун 2017“ добровољно служење војног рока у трајању од шест месеци завршили су у центрима за обуку, а након опште и специјалистичке војне обуке, упућени су у ВМА као једну од војноздравствених установа како би се и практично припремили за рад у систему војног здравства.
По потписивању првог уговора професионални војници санитетске службе добијају чин уз могућност напредовања на основу времена проведеног у служби и даљег усавршавања. Пријем у службу у војноздравствене установе у Београду, Нишу и Новом Саду, укључујући и Војномедицинску академију, пружиће им поред континуираног стручног усавршавања и могућност учешћа у мировним мисијама у иностранству, као и студије за струковне медицинске сестре на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране у Београду.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас