98.jpg

U MISIJI OČUVANjA ZDRAVLjA

13. 12. 2010

Beograd, 13. decembar - VMA ostvaruje uspešnu stručnu saradnju sa više civilnih zdravstvenih ustanova u zemlji i regionu i pruža im konkretnu podršku u radu, potvrđujući primerom i delom svoju posvećenost očuvanju i unapređenju zdravlja ljudi, kao i jačanju vojno-civilne saradnje, kao jednoj od misija Vojske Srbije.

Podrška zdravstvu Požarevca

Direktor Zdravstvenog centra Požarevac prim.dr Miodrag Bogosavljević i direktor Opšte bolnice u ovom gradu dr Srećko Bosić posetili su nedavno VMA i tokom razgovora sa načelnikom naše ustanove general-majorom prof.dr Miodragom Jevtićem i saradnicima izneli su više inicijativa za dalje jačanje saradnje i podrške vojnog zdravstva medicinskim ustanovama Braničevskog okruga.

- Vojnomedicinska akademija je nacionalna institucija, i kao takva ima zadatak i obavezu da služi zdravlju i bude prisutna ne samo u Beogradu, već i uPožarvcu, Nišu, Novom Sadu, Bujanovcu, svuda gde je potrebno pomoći, ne samo u lečenju i zbrinjavanju pacijenata, već i u edukaciji i stručnoj podršci kolegama. Privrženi smo tom cilju i uvek smo uz Vas. Drago nam je što to prepoznajete i pozdrvaljamo vašu inicijativu za proširenje saradnje u domenu medicinske struke i nauke. – kazao je general Jevtić pozdraljajući goste iz Požarevca.

Transplantacije bubrega u Banja Luci
 
U okviru izvršenja svoje humantarne misije vodeći ekperti VMA će 16. i 17. decembra boraviti u Banja Luci, Republika Srpska / BiH radi nastavka sprovođenja programa obuke transplantacionog tima KC Banja Luka za transplantaciju bubrega. I za ovaj zadatak, kao i za prethodni koji je uspešno realizovan u KC Niš, stručnjaci VMA se temeljno pripremaju sa željom da se u regionu što pre osposobi još jedan referentni centar za najefikasnije lečenje hroničnih bubrežnih bolesnika.  

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas