DNEVNI RASPORED 
Vojnomedicinska akademija brine o zdravlju svojih pacijenata. Stalno radi na poboljšanju kvaliteta usluga kako bi Vaše lečenje bilo uspešno, a Vi se što bolje osećali tokom boravka u ustanovi. Takođe, za uspešno lečenje neophodna je i Vaša saradnja. Imajući to u vidu, molimo Vas da se pridržavate preporuka i saveta medicinskog osoblja i da poštujete propisani kućni red ustanove. 
Pacijenti su tokom celog dana pod zdravstvenim nadzorom i brigom zaposlenih na VMA. Ustaljeno je vreme vizita, dijagnostičkih procedura, konsultativnih pregleda i terapija. O svemu tome će Vas na vreme obaveštavati Vaš lekar i medicinska sestra.
Glavna sestra klinike ili odeljenja pomoći će Vam da dobijete dodatne informacije i odgovore na sva pitanja. Vaša zapažanja i sugestije su dobrodošli.
Noćni odmor počinje u 21.00 čas. Molimo Vas da poštujete red ustanove i u to vreme budete u svom krevetu. Buđenje je u 06.00 časova, kako biste sve jutarnje higijenske potrebe obavili do 07.00 časova, sami ili uz dežurnog osoblja.
 
ISHRANA
Ishrana je neodvojivi deo lečenja. U interesu Vašeg zdravlja i pravilnog toka lečenja neophodno je da koristite samo hranu koju dobijate u ustanovi. Ishrana je prilagođena svakom pacijentu i u toku dana podeljena je u tri do pet obroka, zavisno od dijete koja je određena. 
 
Raspored obroka:
DORUČAK                                         07.30 – 09.00 časova
RUČAK                                             12.00 – 14.00 časova
VEČERA                                            18.00 – 19.30 časova 
 
Detaljnija uputstva o ishrani mogu se dobiti na odeljenju na kojem ste smešteni ili u Savetovalištu za ishranu. Nakon završenog lečenja možete posećivati Savetovalište za ishranu, prema utvrđenim pravilima za civilna lica, ponedeljkom od 15.30 do 19.30 časova.
Zamolite one koji Vas posećuju da sem voća i sokova, ne donose drugu hranu.

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas