Paula Vaninen 1.jpg

Međunarodna saradnja Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA

17.08.2017

Direktorka Instituta Verifin Univerziteta u Helsinkiju prof. Paula Vaninen (Paula Vanninen), boravila je u poseti Nacionalnom centru za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije.

Detaljnije

Ceski kadeti 082017.jpg

Češki kadeti na Medicinskom fakultetu VMA

08.08.2017

Kadeti četvrte godine Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta odbrane Češke Republike, u sklopu redovne prakse razmene kadeta, borave u poseti Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije (MF VMA) Univerziteta odbrane u Beogradu u periodu od 6. avgusta do 1. septembra 2017. godine.

Detaljnije

Lekari VMA na kursu TKM.jpg

Lekari VMA učesnici međunarodnog kursa u Šangaju

08.08.2017

Tri lekara Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije, doc. dr Zorica Brdareski, ppuk. dr Dejan Ilić i dr Maja Pavlović, učestvovali su na međunarodnom kursu akupunkture i tradicionalne kineske medicine održanom od 14. do 21. jula 2017. godine u Šangaju, Narodna Republika Kina.

Detaljnije

Saber Guardian 2017.jpg

Visok nivo stručnosti prikazan na vežbi "Saber Guardian 17 - MASCAL"

18.07.2017

U vojnoj avio bazi "Mihail Kogalniceanu" u Rumuniji, učesnici vežbe "Saber Guardian 17 - MASCAL", među kojima se nalaze i pripadnici Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, tokom prethodnih sedam dana bili su u prilici da prikažu dostignuti nivo osposobljenosti u pružanju medicinske pomoći stanovništvu u kriznim situacijama.

Detaljnije

OS Bundesver.jpg

Saradnja sa nemačkim toksikolozima

18.07.2017

Dvočlana delegacija sanitetske službe Oružanih snaga Bundesvera predvođena potpukovnikom Timom Vilijem u poseti je Nacionalnom centru za kontrolu trovanja (NCKT) Vojnomedicinske akademije.

Detaljnije

Konf_Ohajo.jpg

Pripreme za trilateralno medicinsko angažovanje

10.07.2017

Petočlana delegacija Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane učestvovala je na Glavnoj planskoj konferenciji povodom predstojećeg zajedničkog medicinskog angažovanja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Nacionalne garde Ohaja i Oružanih snaga Republike Angole.

Detaljnije

Zamenik_MO_Jermenije.jpg

Delegacija Republike Jermenije posetila VMA

30.06.2017

Zamenik ministra odbrane Republike Jermenije David Pahčanjan i zamenik načelnika Uprave za politiku odbrane Ministarstva odbrane Republike Jermenije Sergej Abramjan posetili su Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

Potencijali saradnje sa Japanom.JPG

Potencijali saradnje sa Japanom

19.06.2017

Ambasador Japana u Beogradu Đuići Takahara (Juichi Takahara) sa saradnicima posetio je Vojnomedicinsku akademiju u cilju uspostavljanja saradnje na polju istraživanja, inovacija i primene savremenih tehnologija u medicini.

Detaljnije

Radna grupa Norveska-Srbija.jpg

O nastavku vojnomedicinske saradnje sa Kraljevinom Norveškom

09.06.2017

Sastanak Zajedničke radne grupe i upravnog odbora u okviru vojnomedicinske saradnje Kraljevine Norveške i Republike Srbije održan je na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

OS Poljska.jpg

Mogućnosti vojnozdravstvene saradnje sa Poljskom

09.06.2017

Načelnik sanitetske službe Oružanih snaga Poljske brigadni general Stanislav Žmud posetio je Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas