Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju.JPG

Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju

20.10.2017

Ambasador Republike Koreje u Beogradu Deđong Ju (Dae Jong Yoo) sa saradnicima posetio je Vojnomedicinsku akademiju u cilju upoznavanja sa organizacijom, radom i međunarodnim aktivnostima ove ustanove.

Detaljnije

Završen međunarodni kurs vojne medicine.JPG

Završen međunarodni kurs vojne medicine

20.10.2017

Svečana dodela sertifikata povodom završetka međunarodnog kursa namenjenog pripadnicima sanitetskih odeljenja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u organizaciji mobilnog tima NATO centra za izuzetnost u oblasti vojne medicine iz Budimpešte, Republika Mađarska, održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

Studenti iz Evrope.jpg

Tradicionalna poseta studenata iz Evrope

18.10.2017

Učenice završnih razreda strukovnih medicinskih škola iz Španije i Švajcarske boravile su u poseti Vojnomedicinskoj akademiji kao nastavnoj bazi Evropske mreže visokih škola za obrazovanje medicinskih sestara (European Nursing Module Network - ENM).

Detaljnije

Shanghai.jpg

Nastavak saradnje u oblasti tradicionalne kineske medicine

13.10.2017

Tročlana delegacija Univerziteta tradicionalne kineske medicine iz Šangaja, Narodna Republika Kina na čelu sa direktorom Sju Đianguangom, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

Dermatolozi VMA u Makedoniji.jpg

Dermatolozi VMA na kongresu u Makedoniji

11.10.2017

Dermatolozi Vojnomedicinske akademije predvođeni načelnicom Klinike za kožne i polne bolesti VMA prof. dr Lidijom Kandolf Sekulović, učestvovali su na Šestom kongresu dermatovenerologa Makedonije održanom od 27. do 30. septembra 2017. godine u Ohridu.

Detaljnije

Zatvaranje BKVM-1.jpg

Sumirani utisci 22. kongresa vojne medicine

02.10.2017

Naučni deo programa 22. kongresa Balkanskog komiteta vojne medicine (BKVM) završen je svečanom ceremonijom u Beogradu, dok je 41. postkongresni sastanak, na kojem se tradicionalno sumiraju utisci kvaliteta naučnih radova i napretka saradnje zemalja članica, održan na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

22bkvm-2.JPG

Otvoren 22. kongres Balkanskog komiteta vojne medicine

26.09.2017

Dvadeset drugi kongres Balkanskog komiteta vojne medicine otvoren je u hotelu „Crowne Plaza” u Beogradu i trajaće do 28. septembra. Na tom skupu, pored Srbije, učestvuju predstavnici Albanije, Bugarske, Grčke, Rumunije i Turske.

Detaljnije

Paula Vaninen 1.jpg

Međunarodna saradnja Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA

17.08.2017

Direktorka Instituta Verifin Univerziteta u Helsinkiju prof. Paula Vaninen (Paula Vanninen), boravila je u poseti Nacionalnom centru za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije.

Detaljnije

Ceski kadeti 082017.jpg

Češki kadeti na Medicinskom fakultetu VMA

08.08.2017

Kadeti četvrte godine Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta odbrane Češke Republike, u sklopu redovne prakse razmene kadeta, borave u poseti Medicinskom fakultetu Vojnomedicinske akademije (MF VMA) Univerziteta odbrane u Beogradu u periodu od 6. avgusta do 1. septembra 2017. godine.

Detaljnije

Lekari VMA na kursu TKM.jpg

Lekari VMA učesnici međunarodnog kursa u Šangaju

08.08.2017

Tri lekara Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Vojnomedicinske akademije, doc. dr Zorica Brdareski, ppuk. dr Dejan Ilić i dr Maja Pavlović, učestvovali su na međunarodnom kursu akupunkture i tradicionalne kineske medicine održanom od 14. do 21. jula 2017. godine u Šangaju, Narodna Republika Kina.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas