ABHO062018.jpg

Poseta predstavnika ruske vojske

29.06.2018

Delegacija Oružanih snaga Ruske Federacije, na čelu sa zamenikom načelnika Uprave za ABHO Ruske Federacije, general-majorom Kikotom Sergejem Grigorijevičem, a koja je u poseti Komandi za obuku Generalštaba Vojske Srbije, posetila je Vojnomedicinsku akademiju i obišla Nacionalni centar za kontrolu trovanja VMA.

Detaljnije

Nastavnici_Slo.jpg

Nastavnici iz Slovenije u poseti VMA

28.06.2018

Nastavnici srednje medicinske škole iz Murske Sobote, Republika Slovenija boravili su u poseti Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

BiH_psiholozi.jpg

Saradnja sa vojnim psiholozima Bosne i Hercegovine

22.06.2018

Šestočlana delegacija u sastavu vojnih psihologa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i pripadnica Međunarodne organizacije za migracije, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

503.jpg

Saradnja sa vojnim zdravstvom Arapske Republike Egipat

13.06.2018

Delegacija Uprave za vojno zdravstvo u sastavu načelnika Uprave za vojno zdravstvo pukovnika dr sc. med. Uglješe Jovičića, zamenika načelnika VMA pukovnika prof. dr Dragana Dinčića i majora dr Bojana Kovača iz Klinike za očne bolesti VMA, posetila je Upravu za vojno zdravstvo Arapske Republike Egipat.

Detaljnije

Neurolozi_VMA_medjunarodna_saradnja.jpg

Učešće neurologa VMA na međunarodnim skupovima

12.06.2018

Neurolozi Vojnomedicinske akademije aktivno su učestvovali u radu dva međunarodna neurološka skupa - Adriatic Neurology forumu održanom od 23. do 27. maja 2018. godine u Bariju, Italija i Interdisciplinarnom sastanku neurologa, kardiologa i fizijatara održanom od 31. maja do 3. juna u Igalu, Crna Gora.

Detaljnije

23_bkvm_open.jpg

Dobri utisci sa kongresa Balkanskog komiteta vojne medicine

18.05.2018

Delegacija vojnog saniteta Republike Srbije predvođena zastupnikom načelnika VMA pukovnikom prof. dr Miroslavom Vukosavljevićem, učestvovala je u radu 23. kongresa Balkanskog komiteta vojne medicine (BKVM) održanog od 11. do 14. maja 2018. godine u Antaliji, Republika Turska.

Detaljnije

Delegacija_Indije2018.jpg

Potencijal vojnosanitetske saradnje sa Indijom

17.05.2018

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Indije, koju je predvodio pomoćnik državnog sekretara Šri Barun Mitra posetila je Vojnomedicinsku akademiju u okviru posete Ministarstvu odbrane Republike Srbije.

Detaljnije

TKM042018.jpg

Saradnja u oblasti tradicionalne kineske medicine

25.04.2018

Delegacija Univerziteta za tradicionalnu kinesku medicinu iz provincije Šanči, Narodna Republika Kina boravila je u poseti Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

Gimnazija_Svedska.jpg

Gimnazijalci iz Švedske posetili VMA

20.04.2018

Učenici i profesori stručne gimnazije koja školuje i medicinski kadar iz Vesteruasa, Kraljevina Švedska posetili su Vojnomedicinsku akademiju u okviru projekta međunarodne razmene studenata i profesora - SWERBIA.

Detaljnije

UVZ_Madjarska.jpg

Saradnja Vojnog zdravstva sa Republikom Mađarskom

19.04.2018

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr sci med. Uglješa Jovičić sa saradnicima boravio je u službenoj poseti Upravi za vojno zdravstvo i NATO centru izuzetnosti u oblasti vojne medicine MilMedCOE u Budimpešti, Republika Mađarska.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas