3.jpg

Pripadnici VMA na svetskom kongresu vojne medicine

30.05.2019

Delegacija Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane predvođena načelnikom VMA pukovnikom prof. dr Miroslavom Vukosavljevićem učestvovala je u radu 43. svetskog kongresa vojne medicine u organizaciji Međunarodnog komiteta za vojnu medicinu (MKVM) održanom od 19. do 24. maja 2019. godine u Bazelu, Švajcarska.

Detaljnije

MVS-UK-042019.jpg

Vojnomedicinska saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom i Severnom Irskom

23.04.2019

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i potpukovnik dr sci. med. Aleksandar Radunović iz Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Vojnomedicinske akademije boravili su u službenoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu i Severnoj Irskoj

Detaljnije

VW2019.jpg

Vojni medicinari Srbije na vežbi „Vigorous Warrior 2019“

15.04.2019

Zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Dragan Dinčić, prisustvovao je Danu visokih zvanica vežbe „Vigorous Warrior 2019“ održanoj u Činku, u Rumuniji i posetio pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koji učestvuju na vežbi zajedno sa pripadnicima oružanih snaga iz 37 drugih zemlja.

Detaljnije

Pulkinen UVZ.jpg

Sastanak predstavnika Uprave za vojno zdravstvo i generala Pulkinena

05.04.2019

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević sastali su se sa generalnim direktorom Vojnog štaba Evropske unije general-potpukovnikom Ese Pulkinenom, u okviru zvanične posete generala Pulkinena našoj zemlji.

Detaljnije

Hirurg VMA - Kina2.jpg

Zapaženo predavanje dr Mileva na internacionalnom kursu u Kini

05.04.2019

Predstavnik Vojnomedicinske akademije doc. dr Boško Milev iz Klinike za opštu hirurgiju VMA učestvovao je kao predavač na internacionalnom kursu o ratnoj hirurgiji „International Combat Casualty Care Course” održanom u Ćonćingu u Narodnoj Republici Kini.

Detaljnije

NVMA Kina1.jpg

Predstavnici VMA na međunarodnim medicinskim skupovima u Kini

04.04.2019

Delegacija Ministarstva odbane Republike Srbije, koju su činili načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za logistiku VMA pukovnik prof. dr Miljojko Janošević, boravila je u službenoj poseti Pekingu u Narodnoj Republici Kini.

Detaljnije

UK 032019.jpg

Saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom u oblasti vojne medicine

26.03.2019

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i potpukovnik dr Ivan Leković iz Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije posetili su Trening centar Ujedinjenih nacija u Njubridžu u Republici Irskoj.

Detaljnije

Medicinsko planiranje.jpg

Međunarodna saradnja u oblasti medicinskog planiranja

25.03.2019

Pripadnici vojnog zdravstva potpukovnik dr Dimitrije Tasić iz Instituta za mikrobiologiju Vojnomedicinske akademije i kapetan Alen Ilić iz Centra sanitetske službe Uprave za vojno zdravstvo boravili su u službenoj poseti Drugoj medicinskoj brigadi Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Jorku.

Detaljnije

NGOhajo 012019.jpg

O nastavku saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja

05.02.2019

Četvoročlana delegacija Oružanih snaga Nacionalne garde Ohaja predvođena pukovnikom Kevinom Edvardsom (Kevin Edwards) boravila je u poseti Upravi za vojno zdravstvo.

Detaljnije

CSnSl_Norveska.jpg

Nastavak saradnje sa Norveškom u oblasti vojnog zdravstva

24.12.2018

Komandant Centra sanitetske službe Uprave za vojno zdravstvo potpukovnik Elifat Feta i izaslanik odbrane Kraljevine Norveške potpukovnik Egil Daltveit potpisali su protokole o donaciji između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Ministarstva odbrane Kraljevine Norveške.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas