DHAPP 2017.jpg

Nastavak saradnje SAD i VMA u prevenciji HIV/AIDS

01.12.2017

Državni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Jocić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu njegova ekselencija Kajl Skat, prisustvovali su danas potpisivanju aneksa protokola o donaciji u okviru Programa za prevenciju i kontrolu HIV/AIDS Ministarstva odbrane SAD na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

42nd_ICMM_Congress.jpg

Delegacija VMA na svetskom kongresu vojne medicine

29.11.2017

Delegacija Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane u sastavu zastupnika načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnika prof. dr Miroslava Vukosavljevića i načelnice Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA prof. dr Slavice Vučinić, učestvovala je na 42. svetskom kongresu vojne medicine.

Detaljnije

NC GS OS Rumunije.jpg

Načelnik Generalštaba OS Rumunije na VMA

09.11.2017

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rumunije general Nikolae-Jonel Ćiuka, koji sa delegacijom boravi u poseti Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, posetio je Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

Slovenija102017.jpg

O lečenju hroničnih rana sa slovenačkim lekarima

23.10.2017

Zdravstveni radnici iz Republike Slovenije u cilju razmene iskustva iz oblasti lečenja hroničnih rana boravili su u stručnoj poseti Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju.JPG

Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju

20.10.2017

Ambasador Republike Koreje u Beogradu Deđong Ju (Dae Jong Yoo) sa saradnicima posetio je Vojnomedicinsku akademiju u cilju upoznavanja sa organizacijom, radom i međunarodnim aktivnostima ove ustanove.

Detaljnije

Završen međunarodni kurs vojne medicine.JPG

Završen međunarodni kurs vojne medicine

20.10.2017

Svečana dodela sertifikata povodom završetka međunarodnog kursa namenjenog pripadnicima sanitetskih odeljenja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u organizaciji mobilnog tima NATO centra za izuzetnost u oblasti vojne medicine iz Budimpešte, Republika Mađarska, održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

Studenti iz Evrope.jpg

Tradicionalna poseta studenata iz Evrope

18.10.2017

Učenice završnih razreda strukovnih medicinskih škola iz Španije i Švajcarske boravile su u poseti Vojnomedicinskoj akademiji kao nastavnoj bazi Evropske mreže visokih škola za obrazovanje medicinskih sestara (European Nursing Module Network - ENM).

Detaljnije

Shanghai.jpg

Nastavak saradnje u oblasti tradicionalne kineske medicine

13.10.2017

Tročlana delegacija Univerziteta tradicionalne kineske medicine iz Šangaja, Narodna Republika Kina na čelu sa direktorom Sju Đianguangom, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.

Detaljnije

Dermatolozi VMA u Makedoniji.jpg

Dermatolozi VMA na kongresu u Makedoniji

11.10.2017

Dermatolozi Vojnomedicinske akademije predvođeni načelnicom Klinike za kožne i polne bolesti VMA prof. dr Lidijom Kandolf Sekulović, učestvovali su na Šestom kongresu dermatovenerologa Makedonije održanom od 27. do 30. septembra 2017. godine u Ohridu.

Detaljnije

Zatvaranje BKVM-1.jpg

Sumirani utisci 22. kongresa vojne medicine

02.10.2017

Naučni deo programa 22. kongresa Balkanskog komiteta vojne medicine (BKVM) završen je svečanom ceremonijom u Beogradu, dok je 41. postkongresni sastanak, na kojem se tradicionalno sumiraju utisci kvaliteta naučnih radova i napretka saradnje zemalja članica, održan na Vojnomedicinskoj akademiji.

Detaljnije

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas