Hirurg VMA - Kina2.jpg

Zapaženo predavanje dr Mileva na internacionalnom kursu u Kini

05. 04. 2019

Predstavnik Vojnomedicinske akademije doc. dr Boško Milev iz Klinike za opštu hirurgiju VMA učestvovao je kao predavač na internacionalnom kursu o ratnoj hirurgiji „International Combat Casualty Care Course” održanom u Ćonćingu u Narodnoj Republici Kini.
U okviru kursa, u čijem je fokusu bilo efikasno zbrinjavanje ratnih povreda, doc. dr Milev održao je zapaženo predavanje koje je izazvalo veliku pažnju polaznika, a govorio je o iskustvu hirurga u uslovima rada u poljskim bolnicama, kao i o učešću sanitetskih timova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u mirovnim operacijama. Posebno interesovanje 90 polaznika kursa uglavnom specijalizanata i specijalista hirurgije, ortopedije, anesteziologije i lekara opšte medicine, privukli su uslovi rada celokupnog sanitetskog tima, kao i klasifikacije, metode i tehnike lečenja specifičnih povreda. Osim predstavnika vojnog zdravstva naše zemlje, ovaj skup okupio je brojne predavače koji su priznati stručnjaci u oblasti međunarodne vojne medicine.
Ovaj internacionalni kurs održan je u bolnici Daping, a nekoliko puta godišnje na ovom mestu okuplja se više od hiljadu polaznika različitih kurseva.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas