UK112019.JPG

Ambasadorka Meklaud posetila Upravu za vojno zdravstvo

12. 11. 2019

Povodom održavanja Seminara ratne hirurgije i toksikologije za pripadnike Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Šan Meklaud posetila je danas Upravu za vojno zdravstvo i Vojnomedicinsku akademiju.
Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević predstavili su ambasadorki Meklaud kapacitete i organizaciju sanitetske službe i istakli da je bilateralna saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom u oblasti vojnog zdravstva veoma intenzivna.
Prema rečima generala Jovičića, saradnja sa Ujedinjenim Kraljevstvom od velikog je značaja, jer se ogleda u brojnim aktivnostima poput učešća na zajedničkim vežbama, kursevima i međunarodnim vojnomedicinskim konferencijama.
Seminar ratne hirurgije i toksikologije na VMA održava se treći put, a tokom naredna četiri dana 12 polaznika imaće priliku da sa lekarima VMA razmene znanje i iskustvo u tim specifičnim granama medicine.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas