NOA Kina 092019.JPG

Poseta delegacije Glavne vojne bolnice NOA Kine

16. 09. 2019

Direktor Glavne vojne bolnice Narodnooslobodilačke armije Kine general-potpukovnik Ren Guokuan  (Ren Guoquan) posetio je danas Vojnomedicinsku akademiju, gde sa sastao sa načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom dr sci. med. Uglješom Jovičićem i načelnikom Vojnomedicinske akademije pukovnikom prof. dr Miroslavom Vukosavljevićem.
Na sastanku je bilo reči o proširenju saradnje u oblasti vojne medicine između Srbije i Kine, u skladu sa memorandumom o saradnji, nedavno potpisanim za vreme posete potpredsednika Centralne vojne komisije NR Kine generala Džanga Jousjaoa našoj zemlji.
Generalu Guokuanu predstavljen je rad ekspertskih grupa koje su tokom prethodnih dana zajedno sa predstavnicima VMA sagledavale kapacitete za izgradnju Centra za tradicionalnu kinesku medicinu u VMA, kao i mogućnosti po pitanju pružanja logističke podrške, nabavke medicinske opreme i edukacije kadra.
Načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević zahvalio je kineskoj delegaciji na poseti i istakao da je sve što je prethodno dogovoreno na državnom i vojnom vrhu već implementirano.
- Vojnomedicinska akademija i Uprava za vojno zdravstvo učiniće sve da se program Centra za tradicionalnu kinesku medicinu u VMA realizuje po dogovoru, ali to je samo početak naše saradnje i uveren sam da ćemo se uskoro okupiti opet da razmatramo druge programe i oblike saradnje - istakao je pukovnik prof. dr Vukosavljević.
General Guokuan rekao je da je delegacija Glavne vojne bolnice Narodnooslobodilačke armije Kine tokom boravka imala priliku da sa srpskim kolegama razmeni iskustva i stekne bolji uvid o budućem izgledu Centra za tradicionalnu kinesku medicinu u VMA.
- Želimo da produbimo tradicionalno prijateljstvo između naše dve vojske i uspešnu realizaciju ovog projekta, ali i da proširimo našu saradnju naročito u oblasti vojne medicine. Želimo, takođe, da zajedničkim trudom realizujemo sve dogovore koji su postignuti između rukovodstava naše dve zemlje i naših vojski - rekao je general Guokuan.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas