NVMA Kina1.jpg

Predstavnici VMA na međunarodnim medicinskim skupovima u Kini

04. 04. 2019

Delegacija Ministarstva odbane Republike Srbije, koju su činili načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za logistiku VMA pukovnik prof. dr Miljojko Janošević, boravila je u službenoj poseti Pekingu u Narodnoj Republici Kini.
Povod posete je učešće na 6. Međunarodnom forumu vojne medicine „Great wall“ i obilaska 31. Međunarodne izložbe medicinskih instrumenata i opreme „ChinaMed“. U okviru Foruma predstavljen je širok spektar tema, organizovan je bilateralni sastanak direktora Centralne vojne bolnice Narodnooslobodilačke armije Kine general-potpukovnika Ren Guočana (Ren Guoquan) sa delegacijom VMA, a delegati vojnog zdravstva održali su i dva zapažena predavanja. Profesor Vukosavljević govorio je o lečenju povreda oka u uslovima masovnih katastrofa, dok je tema profesora Janoševića obuhvatila bioterorizam kao globalni rizik i sigurnosnu pretnju 21. veka. Obilaskom izložbe posetiocima je pružena prilika da steknu uvid u nove tendencije i tehnologije na polju medicinske dijagnostike i terapije.
Ovi, već tradicionalni, međunarodni događaji svake godine okupljaju izuzetan broj svetskih stručnjaka u cilju razmene dostignuća i savremenih stavova u različitim poljima medicine.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas